malzemeler
- 1,5 su bardak misir unu
- 1,5 su bardak un
- yarim su bardak ay cicek yag
- 3 tane yumurta
- 1 pk kabartma tozu
- tatli kasik tuz
- 1 tutam toz seker
- 200 gram peynir
- 1 tutam dere otu (ben kuru sunu kullandim dere otunun )
- 1 su bardak süt
- üzerine 1 tane yumurta sarisi ve susam
hazirlanisi
- Yumurtalar süt, sıvıyağ, seker ve tuz ekleyerek çırpılmaya devam edilir.
- Un ve kabartma tozu da elenerek içinecirpilir.
- Peyniri kücük dilimleyip icersine kasik dere otunuda birlikde karistirin.
- Yağlanmış tepsiye dökülür.
- Üzerine yumurtanin sarisini fircayla sürüp susam serpilir.
- Önceden ısıtılmış fırında pişirilir 175 derecede .
12 yorum:
Tuzlu kekleri özellikle sabah kahvaltılarında çok seviyorum.Ellerinize sağlık.
canım gülcanım nasılsın az sohbet edeyim ne zamandır gelemedim.
yaptığın lezzetlerden tabağıma koydum ellerine sağlık tatlın, kekin, salatan hepsi mükemmel:)
güzel gönüllüm eline ve yüreğine sağlık.saygılarımı kabul buyur canım.
seni seven arkadaşın ayşe....:)))
masallah gulcancım sana:D:D
masallah gulcancım sana :D
¸.•°`♪♪♫
É tudo de bom!
Bom fim de semana!
Beijinhos.
°ºBrasil♫º
♫♪.•彡♡彡•.♪♫
Mısır unu nefis bir kıyırlık vermiştir,dereotunun da mis gibi kokusu eklendi mi ohh çayın yanında süper olur.Ellerine sağlık canım benim birbirinden güzel tariflerini takip ediyorum,Rabbim ilmini artırsın daha da çok güzellerini yapmayı,paylaşmayı nasip eylesin İnşallah...
Dereotunu kurutmayı hiç denememiştim ama gerçekten güzel oluyor,bu yıl ilk defa kuruttum..
ellerine sağlık canım..çok lezzetli görünüyor..sevgiler
nefis görünüyor,tuzlu keklere bayılırım ellerine sağlık.
Her şekilde pek güzel oluyor bu. Eline sağlık Gülcancım:)
Kek çok leziz görünüyor ellerine sağlık canım.
Sevgilerimle, ellerine saglik Gülcancigim...
henüz yeni kalktım istanbulda yağmur var hava karanlık diye uyumuş kalmışım..bu keki görüncede keşke olsada şimdi kahvaltımı ederdim dedim:)nefis görünüyor ellerinize sağlık:)
Yorum Gönder