malzemeler
- 1 tane yas maya
- 3 tane yumurta 2 sinin sarisini üzerine ayirin.
- 1 su bardak ay cicek yag
- 1,5 subardak ilik süt
- 1 cay bardak rendelenmis kasar icine
- 1 cay bardak kasar rendelenmis üzerine
- aldigi kadar un
- 1,5 cay kasik tuz
- bir tutam toz seker
hazirlanisi
- Derin bir kabin icersinde ilik sütde mayayi eritin.
- 1 yumurtayi tam katin 2 tanedebeyazini katin hamurun icersine .
- Yumurtayi 2 ,yag ,tuz ve sekeride icersine ilave edip erimesini saglayin.
- Kasarinizi katin 1 cay bardak rendelenmis .
- Unu yavas ,yavas ekleyin bir tarafdanda yugurun elinize yapismayan deyince kadar yugurun hamurunuzu.
- Üzerini kapatin hamurun yaklasik yarim saat mayalanmaya birakin.
- Pogacalarinizi esit sekilde bezeler kopartip yuvarlayin.
- Firin tepsisine siralayin.
- Ayirmis oldugunuz 2 tane yumurtasarisina 1 yemek kasik kadar süt iyice cirpin ve pogacalarin üzerine sürün.
- Rendelenmis kasar her pogacanin üzerine 1 tutam koyup 175 derecede pisirin .
2 yorum:
delicioso, ummmmm
Cheesetır gibi olmuş,nefis.Elinize sağlık.
Yorum Gönder