malzemeler
- 200 gr kaymak
- 125 gram yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 tutam toz seker
- 2 yemek kasik margarin
- 2 tane yumurta ((sarisi üzerine sürülecek
- 1,5 paket kabartma tozu ((bir bucuk paket kabartma tozu ))
- 1 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- üzerine cörek otu
ic malzemesi
- yarim cay bardak rendelenmis kasar
- 350 gram beyaz peynir
- maydanoz
hazirlanisi
- Derin bir kabin icersinde kaymak ,yogurt ay cicek yag ve yumurtanin beyazini iyice bir cirpin.
- Unu kabartma tozunuzu ,seker ,tuz ve margarini icersine ilave edin.
- Unu yavas yavas ekleyip hamurunuzu yugurun elinize yapismayi birakan deyince.
- Hamurunuzu nekadar güzel iyi yugurursaniz pogacaniz okadar güzel olur.
- Hamurumuzu yumusak bir hamur yuguralim.
- Ben kasari incecik dilimledim rendelerseniz cok güzel olur
- Beyaz peynir ve kasari iyice karistirin maydanozuda ayiklayip yikadikdan sonra icersine incecik dograyin.
- Hamurda esit sekilde ceviz büyüklügünde bezeler kopartip bezeler yapin.
- Avuc icinde acin ic harcinizda koyup acik olan kismini kapatip avcunuzda yuvarlarsanin alt kismida kapanacaktir.
- Ayirmis oldugunuz yumurtanin sarisini üzerine sürün cörek otunu serpistirim önceden isitilmis firinda pisirin.
- 175 derecede üzerleri nar gibi olunca cicartin .
26 yorum:
oooo tarifi çok beğendim...
ellerinize sağlık...
Merhabalar, ne kadar güzel olmuş. Leziz ve iştah kabartan bir görüntüsü var. Ellerinize, emeğinize sağlık.
Saygılarımla.
Ellerinize saglik.
nefis görünüyor ya canım poğaça istedi:)))
O kaşar peynirlerinin erimiş görüntüsüne bittim sıcak sıcak olsa şimdi 3-5 tane yiyebilirim:)) ellerine sağlık canım.
ellerine sağlık gülcancım kaymaklı poğacayı ilk defa duydum mutlka deneyeceğim
çok harika görünüyor ellerinize sağlık sevgiler.
pamuk gibi yumuşak olmuş canımpuf puf harika.ellerine sağlık.sevgiler.
çok güzel bir tarif
ellerine sağlık canım
harika görünüyorlar
Gülcancim kaymak dedigin sahne mi yoksa quarkmi?
Cok güzel kabarmis yumusacik pamuk gibi olmus pogacalar eline saglik canim
Kaymak girerde işin içine poğaça güzel olmaz mı,eline sağlık.Ben birde altından akıp pişen o iç peynirlerin kıyır kıyır tadınıda çok severim:)
Tienen una pinta increible, qué ricos!! Un saludo, Clara.
Kaymak varsa tamamdır bence harika bir tarif nefiste kızarmışlar ellerine sağlık gülcan:))
Ne kadar pofidik gözüküyorlar. Ellerinize sağlık
Yorumar icin hepinize tesekkürler .Canim arkadasim ben Gazinin altin kaymak kullandim Türk markedinden aldim. Tadi cok güzel tam bir tepsi cikdi firin tepsisi ile .
Nefis görünüyorlar. Uzanıp alasım geldi:) Ellerine sağlık, sevgiler.
Canım ellerine sağlık çok güzel olmuşlar puf puf:)) Canım çekti vallahi sabah sabah:)))))
Öpüyorum çok sevgiler...
çok güzel görünüyorlar inanın hemen yapıp yiyeyim geldi ellerinize sağlık
Çok güzel olmuşlar, o kadar açım ki 1 tepsi yiyebilirim :)
Ne zamandir ugrayamadim sayfana Gülcancim, masaallah döktürmüssün yinee, ellerine saglik canim sevgiler
aman allahim ne kadar hos bir blog, sunum ,, renkler, yemekler ! love it
bisou bisou
www.fraise-framboise.blogspot.com
Ya Rabbim resimden dogru uzanip alasim geliyor .
Eline saglik olsun canim benim kiza ve oz anlatimini seviyorum..
Fantasticos!Se ven buenisimos....me encantan estos bollitos.
Besets.
It looks delicious.
Mozzarela cheese melted so nice.
Çok güzel!
Kaymak olması hamurun içinde çok ilginç gerçekten... Kremalı poğaça gibimi oluyor acaba diye de düşündüm bir yandan... Ama denemek istiyorum en ksıa zamanda... Bundan sonra takipteyim sizi selam ve sevgiler...
TÜM POĞAÇALARINDA ÇOK GÜZEL 3 OĞLUM VAR OKULA GİDEN ONLARA SÜREKLİ SİZİN TARİFLERİ DENİYORUM ELLERİNİZE SAĞLIK
Yorum Gönder