malzemeler
- 250 ml süt
- 250 ml ay cicek yag
- 250 gram toz seker
- 1 tane kabartma tozu
- 1 tane vanilya sekeri
- 4 tane yumurta
- 3 yemek kasik kakao
- 320 gram un
- 1 cimcik tuz
hazirlanisi
- Yumurtanin beyazini ayirip 1 tutam toz sekerle mikserlen cirpin köpüren deyince.
- Baska bir kabin icersinde yag ,süt yumurtanin sarisini sekerle birlikde iyice cirpin.
- Unu,tuz ,kabartma tozu ve vanilya sekerinide katip devam cirpin.
- Cirpmis oldugunuz yumurtanin beyazini icersine katip hizli bir sekilde iyice el teli ile cirpin.
- Hamurunuzun yarisini bir baska kabin icersine ayirin.
- Üc yemek kakao ile iyice ayirmis oldugunuz hamuru cirpin.
- Kalibinizi yaglayip unlayin ben unlamayi unuttum kenarlarina yapisiyor unlamassaniz .
- 2 yemek kasik sade hamur harcinizinda üzerine kakaolu hamur harcinizdan 2 yemek kasik böyle sirayla devam edin kek hamurunuz bitinceye kadar.
- Önceden isitilmis firinda 175 derecede pisirin .
- Afiyetler olsun sünger gibi bir kek tarifi bu tarifi bir yabanci blogdan aldim .
11 yorum:
Çok beğendiğim ama hiç denemediğim bir kektir. Harika görünüyor ellerine sağlık
sevgilerr
ellerine sağlık arkadaşım çok sevdiğim bir kek ben süt yerine sade soda ekliyorum:)Sevgiler
Gülcancım ellerine sağlık,çok güzel olmuş..Bayılıyorum bu keke çok şık oluyor..
Ellerine sağlık canım görüntüsünü çok beğendiğim bir kek, nefiss....
Sevgiler,
Evren
This is one of my favorite kinds of cake! It looks really beautiful! Have a good week,XO
Bayiliyorum bu keke….Tadi görüntüsü muhtesem oluyor..
Bazende ikiye kesip kremalayip dogum günü pastasi haline gelince off…. yemede yaninda yat…
Ellerine saglik.
Eskilere götürdün gülcanım.
ben çocuklarla oyun eşliğinde bu tarifi çok yaptım.
ÇOCUK HAMURLARI ÇIKMADAN BİZİM HAMURLARIMIZ BUNLARDI O MİNİK ELLERLE YAPAR YERDİK.
ELLERİNE SAĞLIK
Nefis bir görüntüsü var. Ellerine sağlık Gülcancım..
espectacular!!!bsts
benim kekimin çizgileri niye böyle olmuyor ya :(
senin kekin çok güzel olmuş ellerine sağlık
süper görünüyor
ellerine sağlık canım
Yorum Gönder