24 Kasım 2013

Poğaça Tarifleri


 


malzemeler
  • 2 bardak ilik süt
  • 200 ram tere yag
  • 1 tane yas maya 40 gramlik
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 yemek kasik toz seker
  • 1 tatli kasik tuz
  • 3 tane yumurta beyazi (3 yumurta sarisini üzerine sürmek icin ayirin )
  • 1 kilo un
  • susam,cörek otu ,hashas tohumu  üzeri icin
ic malzemesi

  •  beyaz  peynir
hazirlanisi

  •  Tereyaginizi önceden buzdolabindan cikarin yumusasin
  • Harumuzu ilk önce derin bir kabin icersinde yugurup yaklasik yarim saat dinlenmeye birakin.
  • Hamurdan iki beze cikartip merdaneyle yaglanmis tezgahin üzerindecin ve bir bardak bastirarak kesin hamurunuzu harcinizdan 1 er yemek kasik koyup kapatin kenerini .
  • Üzerine yumurta sarisini sürün fircayla ve susam serpistirin ben hashas tohumu ve cörek otuda kullandim.
  • Tepside 10 dakika kadar bekletin iyice mayalansin
  • Önceden isitilmis firinda 175 derecede pisirin afiyetler olsun.

Hiç yorum yok: