Malzemeler
- 1 kilo fasülye
- 2 yemek kaşık un
- 2 yemek kaşık mısır unu
- 2 tane yumurta
- 150 gram kadar çiy krema
- tuz
- karabiber
- mısır unu yaklaşık bir küçük kase bağlamak için
Hazirlanişi
- Fasulyeyi ben tuzlu suda yaklaşık beş dakika haşladim
- Haşlayın sonra soğuk sudan geçirin.
- Başka bir kabin içersinde yumurtayı iyice bir çırpın diyer mazemeleride katip devam cirpin kirep kivaminda olmali.
- Tavanı içersine ayçicek yag katip kizinca ilk önce çirpmiş oldugunuz karişima sonra misir ununa batirip kizgintavaya siralayip kızartın
- Bu tarifi ilk kez denedim ve ben çok beğendim afiyet şeker olsun hepinize hayırlı ramazanlar.
2 yorum:
Canım,
ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor. Fasulye turşusunun kavurmasını biliyordum ama tazesini hiç duymamıştım.
Sevgiyle kal.
Vallahi muhteşem. Ben de kavurmasını, sevgili dünürümden tadıp çok sevdim ama kızartmasını bilmiyordum. Mutlaka denemeliyim:)Ellerine sağlık.
Yorum Gönder