kuşbaşılı pide tarifi
Malzemeler
hamuru icin malzemeler
- 2su bardak ılık sūt
- 1 su bardak ılık su
- 1 tane yas maya
- Tuz
- 1 su bardak aycicek yağ
- Aldigi kadar un
- 2 tane yumurts beyazi (( sarisini krnarina dürmek icin ayirin))
ic harci icin malzemer
- 5 tane domates
- Bir demet maydanoz
- 4 tane kuru sogan
- 4 tane sivri biber
- 2 diş sarimsak
- 1 kilo sūt danasi eti
- Pul biber kara biber
- Tuz
- 2 yemek kadik aci biber salcasi
- 2 yemek kadik domates salcasi
Hazirlanişi
- İLk Önce hamurumuzu yugurup mayalanmaya birakalim.
- Domatesin kabugunu soyup rendeleyin.
- Sogani soyup rendeleyin..
- Biberi incecik dograyin.
- Maydanozu ayiklayip incecik doğrayin
- Domates suyunu cekince salça ve baharatlarini katip kariştirin kisik hateşte pişirin
- Mayalanmiş hamurdan bezeler çikartipmerdane ile acinharciniz ilik yada soguk olsun daha kolay yaparsiniz eşit şekilde yayip kenarlarini iç kisma dogru kapatin
- Ayirmiş oldugunuz yumurta sarisini kenarina firca ile sürün
- 175 derece firinda pişirin afiyetler olsun
5 yorum:
ellerine sağlık o tabakta duran etlere kaşığı alıp saldırasım geldi :) hayırlı sahurlar..
Eline sağlık
ellerine sağlık canım nefis görünüyor
Pideler harika görünüyor. Ellerine saglik.. Bende sana hayirli ramazanlar diliyorum..
Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
cay-makineleri.com
Yorum Gönder