Haşhaşlı haşhaşlı çilek reçeli sünger gibi nefis bir çörek
Haşhaşlı rulo çöreğim
malzemeler
. iki tane yumurta
. 2 su bardağı ılık süt
. 1 su bardağı ayçiçek yağı
. bir tane yaş maya
. yarım paket kabartma tozu
. bir çay kaşığı tarçın
. yarım su bardağı toz şeker
. bir Fiske tuz
. 2 yemek kaşığı nişasta
. aldığı kadar un
iç harcımız için malzemeler
. Ben hazır Haşhaş kullandım ve çilek reçeli
hazırlanışı
ilk önce ılık sütünüzün içerisinde mayamızı içerisinde eritiyoruz yumurtamızı ayçiçek yağı mızı ve toz şekerimizi içersine katıp toz şeker erimesine sağlıyoruz ve diğer malzemeleri yavaş yavaş içersine katıp hamurumuzu yoğuruyoruz hamurumuz yumuşak çok yumuşak bir hamur olmalı hamurumuzun üzerini kapatıp yaklaşık yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz hamurumuzdan iki tane beze çıkartılır ve becerilerimizi dikdörtgen şeklinde açıyoruz haşhaşın uzun sürüyor üzerine rulo yapıyoruz ve eşit şekilde bıçakla kesip tepsimize sıralıyoruz diğer hamurumuzu da açıyoruz ve Çilek reçelim izini sürüp rulo yapıyoruz aynı şekilde eşit şekilde kesip tepsimize sıralıyoruz 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz böreklerimiz Soğuyunca üzerlerine isterseniz pudra şekeri serpiştirme bilirsiniz Afiyet olsun sünger gibi çok güzel nefis bir
7 yorum:
siteniz cok guzel
sesli sohbet
seslichat
sesli chat
sesli sohbet
Yorum Gönder