Haşhaşlı poğaça
Sabah kahvaltısı için haşhaşlı çörek yaptım. Çıtır çıtır Haşhaşi mı Türkiye'den getirdim kavurup sütdürüldü .
Nefis mis gibi kokusu bütün evi sardı bile gelelim tarife. Malzemeler
3 su bardağı ılık süt
yarım su bardağı ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 kilo un
14 gramlık korumaya
Iç harcımızı için malzemeler
bir kase iri çekilmiş sarı Haşhaş
bir çay kaşığı tuz
1 su bardağı ayçiçek yağı ile birlikte çırpıyoruz üzeri için malzemeler
3 tane yumurta sarısı ve bir yumurta beyazı
bir yemek kaşığı süt
bir Fiske toz şeker
Bunu da ilk önce çırpıyoruz. hazırlanışı
Hamurumuzu yoğurduktan sonra yaklaşık yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz üzeri kapalı bir şekilde ve bu hamurdan 4 tane beze çıkartıp .
Beze 'leri açıyoruz Haşhaş sürüp diğer hamuru üzerine koyup tekrar Haşhaş sürüyoruz En son hamurumuzu Üzerine de Haşhaş sürdükten sonra iyicene merdane ile açıyoruz.
Şeklini istediğiniz gibi verebilirsiniz Ben düğüm atarak verdim.
Açmış olduğunuz hamuru rulo yapıp küçük küçük rulolar hamurumuzu kesip aynı eşitlikte düğümler atıp tepsimize sıralıyoruz aralıklı bir şekilde Çünkü hamurumuz tepside de kabarıyor yaklaşık 15-20 dakika tepside mayalanmaya bırakıyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra Susam serpiştirip 180 derece fırında pişiriyoruz Nar gibi çıtır çıtır olunca fırından çıkartıp 5 10 dakika sonra servis yapabilirsiniz Afiyet olsun
#haşhaşlıçörek
#lezizsunumlar
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder