19 Nisan 2016

Haşhaşlı irmik tatlısı



Haşhaşlı  irmik  li kek 

 

Haşhaşlı irmikli  kek servise hazır Malzemeler 
3 tane yumurta 
1 su bardağı ayçiçek yağı 
1 su bardağı un 
1 su bardağı irmik 
1 su bardağı mor Haşhaş 
1 su bardağı toz şeker 
1 su bardağı süt
Bir tane vanilya şekeri 
bir tane kabartma tozu

Şerbeti için malzemeler 
2 su bardağı su 
bir buçuk su bardağı toz şeker
 çeyrek limon 
Kreması için malzemeler 
400 gram çiğ krema 
2 paket krem şanti 
4 yemek kaşığı pasta kreması tozu 
200 gram (( schmand )) yogurt süzme yogurt 
hazırlanışı 
ilk önce yumurtamızı toz şeker ile birlikte çırpıyoruz
 Sonra diğer malzemeleri teker teker katıp devam çırpıyoruz.
 En  son onu muzu  ve kabartma tozunu kapatıyoruz karıştırıyoruz. 
Borcamın içerisinde yağ sürüyoruz ve unluyoruz çırpmış olduğumuz kek hamurumuzu içerisine döküyoruz.
 185 derece fırında pişiriyoruz 
Bu arada şerbetimizi haşlıyoruz kaynamaya başlayınca içersine limonu sıkıyoruz birkaç taşımlık kaynadığı zaman kenara ılıması  için çekiyoruz Fırından ki ikimiz çıkınca şerbetimizi ılık bir şekilde Üzerine gezdiriyoruz. Kremamızı çiğ krema nın içerisine Krem şantiyi katıp iyice çırpıyoruz koyulunca 5 yemek kaşığı pasta krema tozunu ve 200 gram süzme yoğurdumuzu da içerisine ilave edip devam çırpıyoruz bunu 10 .15 dakika buzdolabında dinlenmeye bırakırız.
 Yada soğumuş olan Şerbetli kekimizin üzerine sıpatula  ile sürüyoruz üzerini kapatıp buzdolabında yaklaşık üç dört saat dinlenmeye bırakıyoruz. 
Çıkınca üzerine istediğini fındık badem ile süsleyebilirsiniz Ben şekerleme kullandım Afiyet şeker olsun

1 yorum:

Fincan Teyze dedi ki...

hep niyetlendiğim ama hiç denemediğim bir tatlı bu... Çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık