23 Haziran 2009

un helvasi

un helvasi

UN HELVASI
malzemeler
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 8 dolu tahta yemek kaşığı un
  • ceviz
Hazırlanışı
  • Önce şerbetini çin şekeri bir tencereye boşaltın ve üzeri 4 parmak kalınlığında geçecek kadar su ilave edin.
  • Şerbetinizi hazilayin..
  • Bir teflon tava sıvı yağı dökün ve hafif ısınıncaya kadar bekleyin. Tavaya yavaşca unu ilave ederek sürekli karıştırın.
  • Unu pembeleşene kadar kavurun.
  • Kaşığa unun hiç yapışmadığı kıvamdır.
  • Helvanızın renci acik kafrengi oldugunda yavas yavas serbetiuni ila ve ederken tahta kasiklada karistirin En az 6-7 dakika iyice karistirin sebetini iyice ne ceksin .
  • Cevizi ilave edip tekrar karistirin .
  • Dondurma kasigi ile alip tepsinize sevis icin siralayin. Afiyet olsun.

14 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Ellerine sağlık canım..

LEMAN dedi ki...

off yeme yanında yat bu tada bayılırım ıyı geceler

Federica Simoni dedi ki...

Oggi google non vuole tradurre!!!
il tuo piatto è molto bello!!
complimenti!!

balböcükleri dedi ki...

helvayıda severim helvayı güzel yapanıda:)ellerine sağlık.

mutfaktakizaman dedi ki...

hmmmm bayilirimmm sahane gozukuyor canimm miss miss:)
ellerine saglikkk

özlem.asuman dedi ki...

Ellerine sağlık çok güzel bir de pekmez le dene oda güzel oluyor.

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlık süper olmuş. Nasıl canım çekti şimdi.

HUYSUZBALIK dedi ki...

Nasıl canım çekti gece gece. Sevgiler Gülcancım ellerine sağlık. Of diyet offf...

Adsız dedi ki...

merhaba adaşım. izleyicilerim arasında kendi ismimi görünce bi ziyaret istedim blogunuzu. helva nefis görünüyor ellerinize sağlık :)

Unknown dedi ki...

BAYILIRIM buna....ellerine sağlık Hayırlı Kandiller. Kandil Simidini almak için bloguma bir ara uğrayıver. Sevgiler,

Birsel ve İrem dedi ki...

Süper görünüyor, ellerine sağlık. Kandilin mübarek olsun.

özlem.asuman dedi ki...

KANDİLİN MÜBAREK OLSUN..

Doyumluk.... dedi ki...

Kandiliniz mubarek olsun.

Unknown dedi ki...

un helvasını o kadar çok severim ki sabah aç karna bile yerim ellerine sağlık.Geçende bende yapıp koymuştum bloguma