22 Ocak 2010

Pişi

pisi  tarifi

 
Hamur için
malzeme
  • 3 su bardak un
  • 1/2 paket maya
  • 1 su bardak süt
  • 1 tatlı kaşık tuz
Kızartmak için
  • aycicek yag
Hazırlanışı
  • Hamuru yugurun iyicene 35 dakika dar dinlensin yumusak bir hamur.
  • Kücük bezeler koparip uvcunuzda yuvarlak seklini verip kizgin yagin icine birakin
  • Hemen sagli sollu cevirip kizarinca cikarip pecetenin üzerine alin.
  • Yag cekmiyor.

8 yorum:

Sevil Şahin dedi ki...

off çok severimmm ellerine saglık canım

aleyna dedi ki...

gülcanım bizim buradada böyle bişey yapıyoruz.adına ziniftar deriz.üzerine şeker serper yeriz.ona benziyor.ellerine sağlık canım.hayırlı cumalar

sevgi dedi ki...

Bayılırım hamur kızartmasına.. Bekarken sokağımızın köşesinde fırın vardı. Pazar sabahlarının değişmez kahvaltılığıydı.Ama şimdi oturduğum yerde fırın çok uzakta. Uzun zaman oldu yemeyeli. Anlaşıldı, tamam bu pazar bu tarif uygulanacak ve bu hasrete bir son verilecek.Ellerine sağlık arkadaşım...

paşakızı mutfakta dedi ki...

Canım merhaba..Ellerine sağlık..Mis gibi koktu..Sevgiler..

burcunokta dedi ki...

pişi arasına tahinli helva koyup afiyetle yiyecen, canım ellerine saglık. sevgiler.

peynir hösmelimi dedi ki...

Gülcancim ellerine saglik.Harika olmuslar.
Oglum cok sever benimde.Bizde gödek derler pisiye.
Sevgilerle canim.

keskinli dedi ki...

yaninada bol peynir zeytin birde cay varsa tamamdir ellerine saglik sevgiler

susamcorekotuFeriha dedi ki...

off off ne güzel kızarmış yanında peynir ve gül reçeli harika gidiyor bizde lokma diyoruz şifalar olsun
canım ben seni mimlemek istiyorum kabul edersen sayfamda sorular selamlar sevgiler