- 1 su bardak haşlanmış hohut
- 2 su bardak pilavlık bulgur
- 2 yemek kasik kadar tereyag
- 3,5 su bardak tavuk suyu
- vegater tuz ot
- taze maydanoz
Hazırlanısı
- Tereyag tencereye koyup eritin.
- Bulguru kavurup içine baharatlarını ve maydanozu incecik kiyip ekleyin.
- Üzerine haşlanmış nohutları ve tavuk suyunu ekleyin.
- Ocaginizi altini kisik ayara getirin.
- Pilav suyunu çekinceye kadar pişirin.
- Ocagin altini kapatinca yaklasik 10 dakika kendini cekmesi icin kapagi kapali bekletin.
Mantar kavurma
- 1 kilo kafrengi ocak mantari
- yarim tutam maydanoz
- 7-9 yaprak taze nane
- 2 yemek kasik tere yag
- 2 dis sarimsak
- tuz
hazirlanisi
- Mantarlari yikayip suyunu süzdürün.
- Ortalarinda ikiye bölün.
- Tere yagi 1 kasigini tencereye ekleyip mantarlarin suyunu cekene kadar pisirin.
- Bir kasik tere yagi daha ekleyin suyunu cekmis mantarlariniza.
- 4-5 dakika kadar kavurun .
- Maydanoz ve naneyi ayiklayip yikayin incecik dograyin.
- Sarimsagi ve tuzu nuzuda ilave edip tencerenin kapagi kapatin.
- Sicak servis yapin.
8 yorum:
Günaydinlar canim.... Ellerine saglik diyor, güzel bir gün diliyorum.... Sevgilerimle,
Ayy canım harika gözüküyor yaa tabağı alıp kaçmak istiyorum:))
ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor mantarları ilk defa görüyorum iştahımı kabarttı valla:))
ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor mantarları ilk defa görüyorum iştahımı kabarttı valla:))
Gülcancım yine nefis bir tarif vermişsin ellerine sağlık ben 12 de iş başı yapıyorum annem tarifini yazdı pişirecek bu öğlen yemeğinde nefis pilavını tadacağım evde de mantar vardı:))) sevgilerimle öptüm...
Yummy Mushrooms..... I always have room for them... My favorites....
Ash....
(http://asha-oceanichope.blogspot.com/)
Merhabalar sevgili Gülcan, bulgur pilavı zaten çok faydalı ve lezzetli olur yanına tereyağla nar gibi kızarmış mantarla daha da lezzetli görünüyor .. Elletrine sağlık.. Canım mantaristedi. akşam akşam bulursam markette alıp yapayım bari.. sevgiler beklerim..
Off off.. Harika olmuş canım, ellerine sağlık ağzımın suyu aktı :P
Yorum Gönder