13 Haziran 2010

SOGANLI GÖZLEME

SOGANLI GÖZLEME



malzeme
  • 5 bardak un
  • 1.5 bardak ilik su
  • tuz
  • 1 yas mayanin yarisi 20 gram kadar

İç malzemesi

  • 300 gr beyaz peynir
  • yarim kilo taze yesil sogan
  • 1 tatli kasik aci pul biber
  • 1 tutam maydanoz
  • 3-4 yemek kasik ay cicek yagi

Yapılışı

  • Un, su, tuz , ve maya ile yumuşak bir hamur yogrulur.
  • 15-20 dakika üzeri kapali dinlendirilir.
  • bu arada maydanoz ayiklanip yikanir .
  • Soganda iyice ne yikanip incecik dogranir.
  • Soganin yapraginin icinde camur olmasindiye dograditan sonra legenin su doldurup soganlari bir kac dakika karistirip suyunu elinizle sipip sudan cikartin..
  • Peynir ,maydanoz ,yag ,sogon, tuz ve kirmizi pul biberinide katip karistirin.
  • 10 bezeye ayrılır.Bezeler 25-30 cm çapında merdane yardımıyla açılır.
  • Açılan yufkanın yarısına iç malzeme konulur, diger yarısı üzerine kapatılır.
  • Teflon pitza tavasinda her iki tarafı kızarana kadar çevrilerek pişirilir.
  • Ben Bu sefer soganla hazirladim icini sesil soganin tam zamani .
  • Afiyetler olsun nefis bir lezletli

8 yorum:

Sena Çeyiz dedi ki...

ohh! ohh!!! afiyet, bal, şeker olsun... Şahane olmuşlar :)

Şengülce dedi ki...

canım ben yemezmiyim bu güzel gözlemelerden harika olmuş ellerine sağlık canım iyi pazarlar..

eldivenlerim dedi ki...

çok ama çoook lezzetli gözüküyorlar, ellerine sağlık arkadaşım.....

Atike Momini Ziya dedi ki...

ellerine sağlıkcanmcm... pekçok kimsenin aksine soğanı çook severim :) eminim harika olmuşlardır. sevgiler,mutlu pazarlar...

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

Gülcan ben buna dayanamam,yapamamda!

Askolsun!

paşakızı mutfakta dedi ki...

Tek kelimeyle nefisssssssss.Ellerine sağlık canım..Sevgiler bıraktım..

Bulbulunyeri dedi ki...

Canım,
ellerine sağlık. Nefis görünüyor.
Sevgiyle kal.

Agenda di Nico dedi ki...

Che bontà!