malzeme
- 3 adet yufka
- yarım kilo kadayıf
- 2 su bardak ceviz
- 3 yemek kaşık tereyag
şerbeti için
- 5 su bardak şeker
- 3,5 su bardak su
- yarım limon suyu
hazirlanimi
- Serbetinizi ilk önce hazirlayin.
- Şekerimizle suyu 15-20 dakika kadar kaynatın,limon suyunuda ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ılımaya bırakın.
- Kadayifi 15- 20 dakika önceden buzdolabindan cikartin.
- Kadayıfları geniş bir kaba alın, elinizle açarak tel tel olmasını sağlayın.
- Yufkaların birini tezgaha serin, üzerine kadayıfların 3 te birini yufkanın üzerine eşit şekilde dağıtın, aynı şekilde cevizin 3 te birini kadayıfın üzerine dağıtın.
- Daha sonra yufkayı dikkatli şekilde rulo haline getirin rulo haline getirmiş oldugunuz yufkayı eşit parçalar halinde kesin kesip tereyagi eritin üzerlerine 1 er tatli kasik ilave edin.
- Daha sonra fırına koyup kızarıncaya kadar pişirin.
- Pişen tatlımız biraz soğuduktan sonra şerbeti üzerine dökün yarım saat sonra dilimler alt taraf yukarı gelecek şekilde değiştirin bu şekilde her iki tarafı şerbetini tam çekmiş olacak.
- Şerbetini çektinten sonra üzerine kamak koyup servis yapabilirsiniz
12 yorum:
ellerine sağlık tatlıcım benim. gecenin bu saatinde de olmazki ama....
iyi geceler canm ..
Sheer Fantastica!!!!! Lovely tempting captures..... Kudos!!!!
Ash....
(http://asha-oceanichope.blogspot.com/)
Sheer Fantastica!!!!! Lovely tempting captures..... Kudos!!!!
Ash....
(http://asha-oceanichope.blogspot.com/)
gülcancım harika görünüyor.ellerine sağlık olsun
Hımm nefis görünüyor ellerine sağlık afiyetler olsun bereketi ile..
ellerine sağlık canım prtaik ve lezzetli bir tatlı olmuş bizim evdede pek sevilir.. afiyetler olsun canım
Canım ellerine sağlık nefis görünüyor...
çok güzel görünüyor şimdi yemek yedim olsada yesemşu tatlıdan şimdi :))
Merhaba canım nasılsın? Ellerine sağlık çok öpüyorum sevgiler..
Canım blog ödülünü var, siteme beklerim. Sevgilerimle...
Harika olmuş ellerine sağlık.
ELLERİNE SAĞLIK..ANNEMİN LEZZETLERİNDEN BİRİDİR.TDAI ÇOK GÜZEL OLUYOR.
SEVGİLER
Yorum Gönder