malzeme
- 500 gram bugday beyaz un
- 500 gram misir unu
- 4 tane yumurta
- 2 tane kabartma tozu
- 125 gram tereyag veya margarinde olur
- 1 tatli kasik toz seker
- tuz
- 1 litre süt
- 1 yumurta ve 3 yemek kasik süt
- Derin bir kabin icersi un ve misir ununu katin üzerine kabartma totu,tuz ve sekeri katip karistirin.
- 4 yumurta ve yumusak tereyagi ilave edip yugurun yumusacik hamur elde edin elinize yapismayan deyinde yugurun.
- yumurta böyüklügünde parcalar koparip yumak yapin.
- Yumaklarin üzerlerini elinizle bastirip catalla üzerine bastirip sekillendirin.
- Yumurta ve sütü iyice cirpip ekmeklerin üzerlerine fircayla sürün.
- Tepsiye firin kefidi koyup üzerine ekmekleri siralayin .
- 175 derecede üzerleri nar gibi oluncaya kadar pisirin
1 yorum:
Şöyle yoğurda hafif banıp banıp yemek vardı!
ellerine sağlık.
Yorum Gönder