malzemeler
- 1 su bardak ay cicek yag
- 1 tane yas maya
- 2 su bardak ilik süt
- 1 tutam tuz
- 1 yemek kasik toz seker
- 3 tane yumurta beyazi (sarilari üzerine sürülecek
- aldigi kadar un
- susam
- 3 tane yumurta sarisi
- 250 gram böreklik peynir
- yarim demet maydanoz
- Ilik sütün icersine mayayi birakin eritin elinizle.
- Yag,tuz,toz seker ve yumurta beyazini katip karistirin .
- Yavas yavas ununuzu icersine katin bir taraftanda yugurun .Yumusak bir hamur elde edin.
- Yarim saat kadar mayalanmaya birakin üzeri kapali bir sekilde.
- Maydonozu ayiklayip yikayip dograyin.
- Peynirinizi elinizlen ufalayin maydanozunuzla karistirin.
- Ben seklini Portakal böyüklügünde bezeler cikartip tezgahin üzerinde dik dörtgen seklinde merdaneylen actim .(tezgahinizi yaglayin yapismasin diye)
- Peynirli harcdan uzun kenerina karsilikli koyup ic kisma dogru sardim börek sarar gibi rolo yaptim.
- 2 ser parmak kalikliginda kesip tepsiye siraladim .
- Üzerine yumurta sarisi fircayla sürdüm .
- Susam serpip önceden isitilmis 175 derecede pisirdim.
9 yorum:
poğaçalar harika olmuş canım.resimi bile bakınca cezbediyor.ellerine sağlık.sevgiler.
elinize sağlık çok güzel görünüyor..
ne güzel parlak olmuslar yumusacik
puf puf olmuş ellerinize sağlık
sevgiler
Poğaçalar nefis nefisss ellerine sağlık Gülcanım
muhabbetlerimle
nefis bayılırım olsada yesem:)))
ellerine sağlık canım
Pogacaya bayilirim bunlar cok guzel gorynuyor ellerinize saglik Gulcan hanim.Sevgiler
haftasonu kahvaltılarına çok yakışır ellerine sağlık
It is really a great and helpful piece of info. I am satisfied that you just shared this helpful information with us.
Please stay us informed like this. Thank you for sharing.
Also visit my web blog - Fotografo emocional de boda
Yorum Gönder