- Lahananin yapraklari kalayca ayriliyor kalin yaprakli bir lahana
- Tencerede su haslayin lahanalari icersine 2-3 dakikaligina birakin yumusasinlar .
- Lahanalari süzdürün suyunu.
- Sosani soyup rendeleyin .
- Maydanoz ,naneyi ve sarimsagi icersine katin.
- Pirincinizi yikayin nisastali suyu arinan deyince.
- Baharatlarinizi ve limonu da sikin icersine tüm harc malzemesini karistirin .Lahananin yapragini düz bir yerde ortasindan kessin ortadaki kalin kismini cikartin.
- Cok büyük yapragi oldugu icin her yapraktan 2 tane sarma cikiyor.
- Harcinizi 1 er yemek kasigi koyup kenerlarini harcinizin üzerine getirip sarin uc kismina dogru.
- Bu sekil lahanayi sarip tencereye siralayin.
- Yaklasik 2,5 bardak suya salca ,sarimsak,limon ve tuzu karistirip sarmanin üzerine dökün .
- Orta hateste tencerenin kapagini kapatip pisirin..
- Ben yanindayogurtlu salata ile sevis yaptim..
- Afiyetler olsun.
2 Nisan 2011
wirsing,lahana sarmasi
wirsing,lahana sarmasi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
Ayyyy kara lahanıyı çok severim ben.Çok güzel görünüyor dolmalar.
günaydin canim harika görünüyorlar bende cok severim , helede karalahana bulamayinca butlaka bundan yaparim:) nede olsa karadenizliyiz:))
güzel hafte sonu diliyorum
ellerine saglik gülcancim nefis görünüyor.. sicacik sevgiler..
Arkadaşım ellerine sağlık bayılırım lahana dolmasına sevgiler...
Yorum Gönder