2 Haziran 2012

Kandil Simidi



malzemeler
  • 4 su bardak un
  • 1.5 çay bardağı eritilmiş margarin
  • 1 çay bardak sıvıyağ
  • 2 tane yumurta beyazi ((sarisini üzerine kullanin ))
  • 1 çay bardak yogurt
  • 1 yemek kasik sirke3 tatlı kasik  tozşeker
  • 1 paket kabarma tozu
  • Tuz
üzerine
  • susam
  • 2 tane yumurta  sarisi
hazirlanisi

  • Margarin ,sıvıyağ, toz şekeri, yoğurd ,sirke ,yumurta akını,kabartma tozunu ve tuzu koyup yavas yavas unu icersine ekleyip hamurumuzu yuguruyoruz
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp parmak gibi çubuklar elde ediyoruz.
  • Bu cubuklarin uc kissimlarini bir birlerine ekliyoruz.
  • Üzerine yumurta sarinini sürüp susama batiriyoruz .
  • Firin tepsisine firin kegidi koyup simitleri siralayin.
  • Önceden isitilmis 180 dereceli fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz.

6 yorum:

Magia da Inês dedi ki...


Olá, amiga!
Passei para apreciar suas receitas.
Deliciosas.
Bom fim de semana!
Beijinhos.
Brasil
♫♪·.♪♥

Adsız dedi ki...

ABLACIM ELLERİNE SAĞLIK ÇOK GÜZEL GÖRÜNÜYOR AMA TARİFTE YUMURTAYI İKİ DEFA YAZMIŞSIN TARİFİ TEKRAR OKU DOĞRUMU KUZEN HATİCE ÖPÜYORUM SENİİİİ....

made in funda dedi ki...

eline sağlık canım..

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK
GÜLCANCIM.
MÜKEMMEL ÇOK SEVERİM
:)

kalpkurabiye dedi ki...

ellerine sağlık canım..
sevgiler..

Unknown dedi ki...

Canım Rabbim kızına sağlık,huzur, mutluluk dolu güzel bir ömür versin.Menü harika ellerine sağlık
sevgiler.