Malzemeler:
- 250gr yumuşak tereyeğı
- 2 adet yumurta
- 1/2 su bardağı tozşeker
- 4 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kasik mor Haşhaş
- 2 yemek kasik irmik
- 1 paket vanilin
- 4 su bardağı su
- 3,5 su bardağı tozşeker
- 2 yemek kasik bal
- 1/2 limon suyu
- 1 cay nadak süt
- İrmik
- mor Haşhaş
İçi İçin
- Ceviz
Hazırlanışı
- Şerbet için bütün malzemeyi tencereye koyup yaklaşık kaynatıp soğumaya bırakın.
- Tatlının hamuru için bütün malzemeyi karıştırıp ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur yugurun
- Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde patçalar kopartıp avucumuzun içince hamuru inceltip ortasına ceviz koyup kapatıp elimizle yassılayarak yuvarlayarak şekil verin...
- Haşhaş ve irmik gi bir cay tabagina koyun .
- Hazirladiginiz tatlilari ilk önce südün icersine batirip cikartin sonra irmik ve Haşhaşin icersine bulayin.
- Firin tepsisine siralayin ve 175 derecede pisirin..
10 yorum:
Sevgi söze dolarsa dua olur, dua Allah'a ulaşırsa nur olur, aynı yolda birleşen dualarımızın nur'a dönüşüp Rabbimize ulaşması dileği ile Mubarek Ramazan Bayramın Kutlu Olsun
cok guzel tarif elinize saglik
ben sizin takipcinizim facede yemek sayfaniz varmi
Hayırlı bayramlar olsun..
Sevdiklerinizle birlikte hayırlı mutlu bayramlarınız olsun
sevgıler
Sevgi söze dolarsa dua olur, dua Allah’a ulaşırsa nur olur, aynı yolda birleşen dualarımızın nur’a dönüşüp Rabbimize ulaşması dileği ile Bayramınız Kutlu Olsun...
Gülcancım nefis bir tatlı olmuş..bayıdım..tam bayrama yakışır...ellerine sağlık..tarifi aldım yapacam...sonucu bildiririm.hayırlı bayramlar..sevgiler.
Ellerine saglik canim degisik bir tatli olmus deneyecegim
iyi bayramlar
muhtesem olmus
ellerine saglik canim...
iyi bayramlar
Daha önce hiç görmediğim bir tatlı. Çok değişik ve güzel görünüyor.
Ellerine sağlık.
Yorum Gönder