malzmeler
- 1 kilo un
- aldigi kadar ilik su
- 1 paket hazir toz maya
- tuz
- 500 gram kiyma
- 2 tane kuru sogan
- 1 yemek kasik aci biber salcasi
- 2 yemek kasik domates salcasi
- 2 tane domates rendelenmis
- 2 tane sivri biber
- yarim cay bardak sivi yag
- tuz ,pul biber
- maydanoz
- un
- Hamur malzemelerini derin bir kapta yoğurup üstünü örtüp hamurun mayalanmasını yaklasik 30 dakika bekleyin.
- Kıymalı harç için soğan,kabugu soyulmus domates ve biberi mutfak rondosundan gecirtin.
- Derin bir kaba kıymayı alıp üstüne soğanli karisimi ekleyin. Maydanozu incecik kıyın veya rondadan gecirtin .
- Kiymayla tuz ,pul biber ve sivi yagekleyip tüm malzemeyi birlikde iyice karistirin
Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Un serpilmiş düz bir zeminde küçük pasta tabağı boyutunda hamurları açın ve üstlerine kıymalı harçtan paylaştırıp yayın. Pitza tavasinda pisirin Taze roka ve domates eşliğinde ve de ayranla servis yapın.Afiyetler olsun
5 yorum:
Gülcan hanım ellerinize sağlık ustamsınız.süpersiniz.sevgilerimle...
çok lezzetli gözüküyor ellerine sağlık...
Ne lezzetli bir tattır lahmacun. Elinize sağlık...
Ellerinize sağlık,çok güzel görünüyorlar.
Selam arkadaşım sayfamda yöresel yemek etkinligi düzenledim katılırsan sevinirim https://www.facebook.com/events/164520613727613/
Yorum Gönder