17 Haziran 2013

Ev Yapımı Lahmacun




malzmeler
  • 1 kilo un
  • aldigi kadar ilik su
  • 1 paket hazir toz maya
  • tuz
kiymali harci icin
  • 500 gram kiyma 
  • 2 tane kuru sogan
  • 1 yemek kasik aci biber salcasi  
  • 2 yemek kasik domates salcasi
  • 2 tane domates rendelenmis
  • 2 tane sivri biber
  • yarim cay bardak sivi yag
  • tuz ,pul biber 
  • maydanoz
hamuru acmak icin
  • un
hazirlanisi
  • Hamur malzemelerini derin bir kapta yoğurup üstünü örtüp hamurun mayalanmasını yaklasik 30 dakika bekleyin.
  • Kıymalı harç için soğan,kabugu soyulmus domates ve biberi mutfak rondosundan gecirtin.
  • Derin bir kaba kıymayı alıp üstüne soğanli karisimi ekleyin. Maydanozu incecik kıyın veya rondadan gecirtin . 
  • Kiymayla tuz ,pul biber ve sivi yagekleyip  tüm malzemeyi birlikde iyice karistirin
    Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Un serpilmiş düz bir zeminde küçük pasta tabağı boyutunda hamurları açın ve üstlerine kıymalı harçtan paylaştırıp yayın. Pitza tavasinda pisirin  Taze roka ve domates eşliğinde ve de ayranla servis yapın.Afiyetler olsun

5 yorum:

Rümeysanın Elleri dedi ki...

Gülcan hanım ellerinize sağlık ustamsınız.süpersiniz.sevgilerimle...

Blogcu Sultan dedi ki...

çok lezzetli gözüküyor ellerine sağlık...

sdsss dedi ki...

Ne lezzetli bir tattır lahmacun. Elinize sağlık...

Unknown dedi ki...

Ellerinize sağlık,çok güzel görünüyorlar.

yöresel yemek ve örgü dedi ki...

Selam arkadaşım sayfamda yöresel yemek etkinligi düzenledim katılırsan sevinirim https://www.facebook.com/events/164520613727613/