malzemeler
- Bir paket hazir böreklik yufka 5 tane yufka cikiyor paketden
- 400 gram böreklik peynir
- 5-6 kük ispanak
- 1 tane kuru sogan
- 1 tatli kasik pul biber
- yarim cay bardak ay cicek yag
- tuz
- 1 su bardak süt
- 3 tane yumurta
- yarim cay bardak sivi yag
- 3 yemek kasik yogurt
- Ispanaginizi yikayin incecik dograyin .
- Soganin kabugunu soyup incecik kiyin.
- Peynirinizi ufalayin ve derin bir kabin icersinde peynir ,ispanak ,yag ,pul biber ve peynirin tuzuna göre tuz ilave edin ayarlayin tuzunu
- Yumurta ,süt ,yogurt ve yagi ilk önce iyice cirpin.
- Tepsinizi yaglayin.
- Yufkalarinizi tepsiye yerlestirip cirpmis oldugunuz harcinizda 1,5 yemek kasik üzerine gezdirip sürün
- Ben sadece ispanakli harci orta kisma koydum isterseniz her yufkadan sonrada ispanakli harcinizda koyabilirsiniz.
- Ayni islemi islemi yapin ispanaginizi hertarafina esit sekilde yaydikdan sonra
- En üst yufkanin üzerine kalan süt karisimi döküp sürün.
- Cörek otunuzuda ilave edip 175 derece firinda pisirin .
- Afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder