Haşhaşlı Bademli Çörek
malzemeler
- 2 su bardak ilik süt
- 1 tane yas maya 40 gramlik
- 3 yemek kasik toz seker
- 2 tane yumurta
- 100 gram erimis tereyag
- aldigi kadar un
- 200 gram cekilmis kabuksuz badem
- 3 yemek kasik bal
- 3 yemek kasik süt
- 400 gram cekilmis mor hashas
- Yugurma kabina süt yumurta, tere yag toz seker ve mayayi alip ilk önce cirpalim maya eriyene kadar
- Unumuzu yavas yavas ekleyip hamurumuzu yugurup üzerini kapatip mayalanmaya birakalim
- Hashas ,süt ,bal be bademin yarisini ilk önce kasikla hasasi ezin iyice karistirin
- Hamur mayalaninca 2 tane beze cikartin
- Tezgahin üzerine yag damlatip hamuru merdane ile acin .
- Hasasli harcin yarisini kasikla hertarafina sürüp rulo yapin.
- Bir parmak kalinliginda bicakla kesin.
- Tepsiye siralayin üzerine bir tutam badem serpistirin.
- Diyer beze hamuruda ayni islemi yapip tepsiye siralayip üzerine dadem serpistirin .
- Önceden isitilmis firinda 180 derecede pisirin afiyetler olsun.
10 yorum:
Eline sağlık arkadaşım
Ellerinize saglik bizde hashala pekmezi karistirp yapiyoruz .yiyenlere afiyet olsun selamlar backnang
harika olmşlar elinize sağlık:=)
Gülcancığım ellerine sağlık. Bu çörekten, yakın zamanda denemem lazım. Çok merak ediyorum.:) Sevgiler
ellerine sağlık canım nefis görünüyor çöreklerin..
af,yet şifa olsun..
GÜLCAN MERHABA,
İzleyicilerin görünmüyor. Çözümü çok kolay.
http://bloggerrevizyon.blogspot.com.tr/2014/01/izleyicileriniz-gorunmuyorsa.html
bu adreste nasıl yapılacağı anlatılıyor.
Sevgiler*
cok guzel gorunuyorlar ellerine saglik canim
Merhaba gulcan hanim sizebir sorum olacakti mor hashas dedeniz mohn back acaba yoksa bildimiz hashasmi denem istiyorum sevgilerimlr zeynep bxl selam
Benim sorumda ayni backmohnmu yoksa kuru hashasmi?
Tesekkürler
Evet canim Mohn back
Kulandim
Yorum Gönder