Malzemeler hamuru icin
- 3 tane yumurta
- 1 su bardak toz şeker
- ceyrek limon suyu
- 1 su bardak sıvı yağ
- 2 su bardak irmik
- 1 su bardak un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardak süt
- 2 yemek kasik mor haşhaş
- 3 yemek kasik susam
- 3 se bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- cayrek limon suyu
- üzerine hindistan cevizi
- Tencerenin icersine su ,seker ve limon suyunu koyup karistirarak kaynatin .
- Serbet 2-3 tasimlik kaynayinca sogumaya birakin.
- Yumurta ,siviyag ve toz sekeri ilk önce miksele 2-3 dakika kadar cirpin.
- Südü ila ve edin icersine .
- Diyer malzemeleri katip devam cirpin .
- Bir dikdörtgen borcamin icersini yaglayip hamurunuzu icersine döküp 180 derecede firinda pisirin.
- Firindan cikinca serbet soguk olsun yavasca tatlinin üzerine dökün serbeti .
- Üzerine bolca hindistan cevizi serpistirin .
- Afiyetler olsun cok güzel bir tatli .
15 yorum:
Ellerine saglik arkadasim... Nazik yorumun icin de ayrica tessekkür ederim...
Çok lezzetli bir tatlı çıtır çıtır ağıza gelen haşhaşlara bayılıyorum. Nar gibi de kızarmış ellerine sağlık.
ellerine sağlık canım,çok severim.
şu tabağı alabilirmiyim
annem bu tatlıyı çok seviyor :) ve görüntüsü harika ellerine emeklerine sağlık....
Revaniye bayılırım ama haşhaşlı hiç denemedim. Ellerinize sağlık, süper görünüyor.
Sevgiler.
çok güzel görünüyorlar tadı öyledir umarım.ellerine sağlık
çok güzel ellerine sağlık.susamılı hiç duymamıştım
Tiene una pinta deliciosa y muy jugoso, saludos
Hele soguksa bayilirim,eline saglik
çok severim revaniyi gülcancım
susamlı yapmamıştım daha önce farklı olmuştur
emeğine sağlık
birde böyle yapalım:)
cok lezziz olmus canim ellerine saglik....
Buna ziua.Imi place blogul tau.Ai niste bucate foarte apetisante,iar mie imi place foarte mult bucataria turceasca.Felicitari!
Allahım,nefis olmuş,
tatlı diyince akan sular durur benim için,
hele şerbetli ise,
çok canım çekti vallahi arkadaşım,ellerine sağlık
sevgilerimle...
Bende ışte bunu güzel yaparım ;)
Yorum Gönder