Sütlaç Tarifi
Malzemeler:
- 1,5 litre süt (soğuk olmalı)
- yarim litre su
- 200 ml ciy kirema
- 2 cay bardak pirinç
- 2.5 su bardağı toz şeker
- 2 çorba kaşığı pirinç un (ben kullanmadim )
- Meyva dondurma üzerine kullanilanlardan
- Pirinçleri sadece sudan gecirtin kendi unu kaybolmasin nişastası ve su konulmus tencereye dökün pirincleri.
- Su ve pirinçleri pişirme tenceresinde yumusayuncaya kadar pisirin kadar orta kısık ateşte bir tarafdan karistirin
- Pirinçler suyunu çekince,sütü ilave edip sürekli karistirin dibine tutmasin.
- Göz göz olana kadar kaynattım.
- Ben pirinc unu kullanmadim az bir suda cirpip tencereye ekleyip iyice karistirin .
- Şekeri ilave edip yaklasik 15 karıştırarak kaynatin
- Altını kapatip kepce ile kaselere doldurun .
- Sogumaya brakin soguk sekilde üzerlerine ister meyva karisimi ,tarcin recel ile sunum yapin .
11 yorum:
ELLERİNİZE SAĞLIK ÇOK SEVERİM
hımm miss gibi ellerine sağlık canım :)
¡¡¡Muy bueno!!!
Sütlaç eşimin en sevdiği tatlı, ellerine sağlık Gülcancım...
canım eline sağlık
ellerine sağlık gülcencım
görünüşü öyle bir canımı çektirdi ki.Eline sağlık.
ellerine saglik canim
Ciy kirema ne oluyor?Sevinc
Selam sevinc cim evet ciy kirama schlag sahne sevgiler canim öptüm.
Sütlaç en sevdiğim süt tatlısı
Eline emeğine sağlık
sevgiler
Yorum Gönder