malzemeler
- 5 tane yumurta
- 1 su bardak ay cicek yag
- 1 su bardak toz seker
- 1 su bardak irmik
- 1 su bardak un
- 1 tane vanilya sekeri
- 1 tane kabartma tozu
- 2 yemek kasik nutella
- 2 yemek kasik kakao
serbeti icin malzemeler
- 3,5 su bardak su
- 3 su bardak toz seker
hazirlanisi
- Serbetinizi ilk önce kaynamaya birakalim tatli ilikken ilik serbet üzerine dökülecek.
- Yumurtayi ilk önce toz sekerle birlikde iyice cirpin.
- Yag ,seker ,irmik ,un kabartma tozu ve vanilya sekerini katip cirpin .
- Harcinizi yaklasik 3,5 kepcesini ayirin
- Kalan hamurun icersine kakao ve nutelayi ekleyip iyice cirpin.
- Ben borcam kullandim yuvarlak .
- Kakaolu hamuru tepsiye ilave edin tepsiyi hafif bir sallayin hamur hertarafina yayilsin.Kakalu hamur daha koyu oluyor bu yüzden iki hamur biri birine piserken karismiyor.
- Kakaolu hamurun üzerine sade ayirmis oldugunuz hamuru dökün kasikla hertarafini kaplayacak sekilde .
- Önceden isitilmis 175 derecede pisirin .
- Tatlinizi firindan cikartinca kürdanla orta kisimlarina batirin serbetini alsin diye .
- Hafif sogusun ilik serbeti üzerine gezdirin .
- Afiyetler olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder