ic harci icin
- 4 tane elma
- 4 yemek kasik toz seker
- 1,5 su bardak cekilmis ceviz
- 1 tatli kasik tarcin
- yarim limon suyu
- pudra sekeri
- 150 gram tereyag
- yarim su bardak ay cicek yag
- 1 tane yumurta
- yarim su bardak yogurt
- 150 gram pudra sekeri
- yarim paket kabartma tozu
- 1 tane vanilya sekeri
- 1 su bardak nisasta
- aldigi kadar un
- Elmalarin kabuklarini soyup temizleyip rendeleyin.
- Limonsuyunu üzerine döküp derin bir teflon tavada suyunu cekinceye kadar orta hateste kavurun.
- Tarcin ,toz seker ve cevizi icersine katip iyice karistirip sogumaya birakin.
- Erimis tereyag ,yumurta ve siviyagi derin yugurma kabina alin pudra sekerini ve vanilya sekerini ilk önce iyice bir mikserle cirpin.
- Nisastayi ve kabarma tozunu ilave edin .
- Unu yavas,yavas katip elinizle yugurun yumusak bir hamur olmali.
- Ben kücük silikon kaliplar kullandim.
- Cemberli pasta kalibindada yapabilirsiniz.
- Hamuru merdaneyle acipbir bardakla kesin .
- Kaliplara yerlestirin bu hamuru .
- Üzerine koymak icin yildik formla hamurdan kactane kalip kullandiysaniz okadar yildiz cikartin hamurdan
- Kaliplarin icersine sogumus elmali karisimdan 1 tatli kasik koyup üzerlerine yildiz sekli hamurdan koyup 175 derecede pisirin.
- Üzerindeki hamur hafif pembelesince cikartip sogumaya birakin.
- Pudra sekeri üzerlerine eleyip servis yapin
4 yorum:
Bir yanlis lik yüzünden yaklasik 3 ay yapmis oldugunuz yorumlar istemeyerek silindi özür dilerim .
o kadar hos gozukuyorlarkiiii
tabagimi uzattim:)))))
sevgiler
elınıze sağlık
Muffin kalıplarında pişirilen tartlar hem daha şirin, hem de servis açısından rahat oluyorlar. Ellerine sağlık
sevgiler
Yorum Gönder